perjantai 11. marraskuuta 2016

Yhdistysinfon kehittämisprojekti - Taipalsaaren Vanhustentaloyhdistys Ry

Projektimme tarkoituksena oli saada valitsemallemme yhdistykselle, Taipalsaaren vanhustentaloyhdistys ry:lle vapaaehtoistyöntekijöitä. Yhdistyksen toiveena on saada Myllyrinteen palvelutalon asukkaille, jotka ovat pääsääntöisesti ikäihmisiä, vapaaehtoisten toteuttamaa kaveritoimintaa. Erilaiset kerhot, askarteluhetket, yhteinen ulkoilu ja vaikkapa apu kaupassa käyntiin on tervetullutta rikastuttamaan asukkaiden arkea.

Aloitimme projektin suunnittelun keväällä 2016. Halusimme valita yhdistyksen kotikunnastamme Taipalsaarelta. Edellytyksenä valinnalle oli, että yhdistys ei vielä olisi Yhdistysinfo.fi -sivustolla. Otimme yhteyttä Taipalsaaren vanhustentaloyhdistys ry:n toiminnanjohtajaan Liisa Siitoseen. Hänen kertomuksensa mukaan yhdistyksellä ei ollut erityistä mainostamisen tarvetta, sillä yhdistyksen tarjoamat asunnot olivat jo ennestään kysyttyjä. Perusteltuamme Yhdistysinfoon liittymisen sillä, että yhdistyksen olisi helpompi tavoittaa vapaaehtoistyöntekijöitä, innostui hänkin mukaan. Juuri vapaaehtoistyöntekijöitä yhdistys kaipaa ja tämä olisi oivallinen tapa tavoittaa laajemmalta alueelta vapaaehtoistehtäviä etsiviä henkilöitä.

Saatuamme yhdistyksen mukaan projektiin, aloimme itse tutustumaan Yhdistysinfo.fi -sivustoon vielä tarkemmin. Keskustelimme Liisa Siitosen kanssa siitä, millaista tietoa sivustolle laitetaan ja millaista vapaaehtoistyötä he haluavat. Keskustelun perusteella päätimme tehdä yhdistykselle sivuston ja ilmoittaa myös vapaaehtoistyötehtävän Kaveriksi ikäihmisille. Vapaaehtoistehtävä on suunnattu kaikenikäisille ja tarkoitus on lähteä liikkeelle vapaaehtoisen ja ikäihmisten omista voimavaroista.

Vapaaehtoisten merkitys yhdistyksille on suuri. Harvalla yhdistyksellä on resursseja palkata työntekijöitä, joten monet yhdistykset toimivat vapaaehtoistyöntekijöiden turvin. Myllyrinteessä ainoa työntekijä on toiminnanjohtaja Liisa Siitonen, joten vapaaehtoisille ”kavereille” on todella suuri tarve. Myllyrinteen asukkaiden arkea rikastuttaa erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten vierailu talossa. Kaikilla ikäihmisillä ei ole vierailevia sukulaisia tai muita läheisiä, ja silloin ”kaverin” vierailu piristää erittäin suuresti heidän päiväänsä.


Toivomme, että Yhdistysinfo.fi -sivuston kautta nuoret ja varsinkin opiskelijat oppisivat etsimään vapaaehtoistyötä myös Lappeenrannan alueen ulkopuolelta, kuten Taipalsaarelta. Jos kiinnostuit vapaaehtoistyöstä ikäihmisten parissa, käythän kurkkaamassa vapaaehtoistehtävän tarkemmat tiedot Yhdistysinfo.fi -sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti