torstai 25. elokuuta 2016

Opiskelijoiden ja järjestöjen kohtaamisia Järjestöyhteistyöpäivässä

Saimaan ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ja järjestöt kohtasivat mitä oivallisemmalla tavalla 24.8. Jobi-hankkeen järjestämässä Järjestöyhteistyöpäivässä. Mukana oli 94 opiskelijaa ja 24 järjestöihmistä 17 eri järjestöstä.


Yhdistykset kertovat harjoittelu- ja projektiopintomahdollisuuksistaan
opiskelijoille.

Päivän aikana yhdistykset ja järjestöt pääsivät esittelemään opiskelijoille, millaisia harjoittelu- ja projektiopintomahdollisuuksia heillä on tarjolla, järjestöt saivat ammattikorkeakoulun opettajilta evästyksiä, mitä opiskelijan ohjaaminen ammatillisessa harjoittelussa ja projektiopinnoissa tarkoittaa ja kermana kakun päällä – järjestösektorille työllistyneet Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistuneet opiskelijat kertoivat upeita urapolkutarinoitaan. Heidän kohdallaan opintojen aikaiset harjoittelut olivat poikineet myöhemmin myös työpaikan samaisessa yhdistyksessä. Nykyisin Työn Vuoksi ry:ssä työskentelevä Minna Rautio kiteytti mielestäni hienosti sen, kuinka opiskeluaika on ainutkertainen mahdollisuus päästä tutustumaan myös erilaisten yhdistysten työkenttään.

Kun kysyin yhdistyksiin työllistyneiltä entisiltä opiskelijoilta, että miksi he valitsivat järjestösektorin, oli vastaukset aika samankaltaisia: mahdollisuudet vaikuttaa oman työn sisältöön, laajat verkostot, joissa saa olla mukana, työn moninaisuus ja moniammatillinen työyhteisö. Ja tietysti se, että pääsee pohtimaan konkreettisesti ratkaisuja ympäröivän yhteisön ja ihmisten arkielämän haasteisiin.

EKLU:n Lasse Heiskanen esitteli,
mitä kaikkea opiskelijat hyötyvät suorittaessaan projektiopintojaan
lasten ja nuorten liikuntaleireillä.
Päivän aikana kävi ilmi hienolla tavalla, kuinka oppilaitos-järjestöyhteistyö konkreettisesti hyödyttää opiskelijoita, järjestöjä, oppilaitosta ja ennen kaikkea järjestöjen jäseniä, asiakkaita ja muita heidän piirissään toimivia henkilöitä. Olen varma siitä, että oppilaitos-järjestöyhteistyössä oppimista tapahtuu puolin ja toisin. Kokemukset kielivät siitä, että opiskelijat pääsevät järjestöissä myös varsin luovalla tavalla tuomaan omia vahvuuksiaan esiin ja samalla saavat hyvän opastuksen yhdistystoimintaan.
Päivässä oli mukana 94 opiskelijaa ja 24 järjestötoimijaa 17 eri järjestöstä.

Huikean hieno päivä! Oli mahtavaa palata pitkän ajan jälkeen taas mukaan tähän porukkaan ja aloittaa Jobi-hankkeen projektipäällikön tehtävät. Kiitos Sanna-Leena, Anne, Anja ja Kirsi hienosti suunnitellusta päivästä ja sen toteutuksesta! Ja kiitos järjestöt, että tulitte mukaan!


Kirjoittaja: Heini Maijanen, Jobi-hankkeen projektipäällikkö, Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti