perjantai 8. toukokuuta 2015

Haminan työllisyysseminaarissa pohdittiin kuinka työllistymistä edistetään erilaisilla toimilla

Haminan työllisyysyksikkö aloitti toimintansa 1.1.2015 ja työllisyyskoordinaattori Sari Kinnunen kokosi Haminan työllisyysseminaarin 6.5.2015 laajan kattauksen työllisyyden edistämisen parissa toimivia hankkeita kertomaan kokemuksistaan ja innostamaan tulevan työllisyysohjelman valmistelutyötä.

Haminassa toteutetaan parhaillaan HAKO -kuntakokeiluhanketta, jonka tavoitteena on mm. luoda polku pitkäaikaistyöttömyydestä palkkatyöhön avoimille työmarkkinoille sekä valmistella yhteistyömalli yritysten kanssa tehtävään yhtiestyöhön. Hanketta toteutetaan Haminan ja Kotkan kaupungeissa ja lisätietoja hankkeesta antaa kehittämispäällikkö Jarmo Kujanpää.

Kemiläistä työllistämismallia oli esittelemässä projektikoordinaattori Maria Viinikka. Kemissä on lähdetty etsimään laatua ja vaikuttavuutta palveluihin yhteistyössä yritysten sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Kolmannen sektorin kanssa kehitetään mahdollisuuksia lisätä palkkatuen ja koulutuksen yhdistämistä työllistymisessä.

Kemisssä on käytössä Kemi-lisä ja Kemi-lisän työllistämisbonus järjestöille ja säätiöille, jotka työllistävät vaikeasti työllistyvän henkilön. Kemi-lisästä löydät lisätietoja täältä.

Yhdistysten panosta työllistymisen edistämisessä pohdittiin projektipäällikkö Pirkko Haikaran esityksessä. Kaakkois-Suomen alueella on yhteensä 7497 rekisteröitynyttä yhdistystä, joista 3289 toimii Etelä-Karjalassa ja 4208 Kymenlaaksossa. Järjestösektorissa on paljon hyödyntämättömiä voimavaroja ja mahdollisuuksia työllistäjinä. Tämä tuli esille MontEri -hankkeessa (2013 -2014) tehdyssä selvityksessä yhdistysten yhteistyösuhteiden nykytilasta ja tulevaisuuden tarpeista Kaakkois-Suomessa. Vuonna 2013 tehty yhteistyökysely Kohti kumppanuutta ? löytyy täältä.

Haminan Raatihuoneelle oli kokoontunut runsas joukko kunnan, yhdistysten ja hankkeiden väkeä pohtimaan työllistymisen edistämisen toimia Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socomin hallinnoima Järjestöjen palvelut osaksi hyvinvoinnin ekosysteemiä - työtä ja osallisuutta nuorille hanke käynnistyi 1.1.2015 Euroopan unionin sosiaaalirahaston ja Hämeen ELY-keskuksen tuella. Hanke kestää vuoden 2016 loppuun ja hankkeen osatoteuttajana on Saimaan ammattikorkeakoulu ja kumppaneina Eksote ja Kouvolan kaupunki. Hankkeessa tullaan kehittämään mm. julkisen ja 3. sektorin yhteistyötä ja kumppanuutta työllistämisen edistämisessä sekä yhteistyötä ja verkostoitumista ammattikorkeakoulun ja järjestökentän välillä uusien oppimisympäristöjen kehittämisessä. Hankkeen kuulumisia voit seurata tässä blogissa, facebookissa (Jobi-hanke) ja Socomin sivuilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti